Gegantona Oliveta d'Olesa de Montserrat

Olesa de Montserrat
Gegantona Oliveta d'Olesa de Montserrat

Autor/a foto: Miquel Sastre Morral

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Oliveta

Mesures 2,20m

Any 1986

Constructor Rafel Perez

Entitat Associació de geganters d'Olesa de montserrat

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Tot va començar amb els nostres primers gegants, en David i l'Esther. Aquests tenien una filla, la Pubilla Oliveta, nascuda el 22 de juny de 1986 a mà d'en Rafel Pérez i Arisa. Fins a l'any 2000 la nostra gegantona va viatjar arreu dels pobles catalans, però el pas del temps va afectar el seu estat de conservació.

Els anys han anat passant i la colla ha tingut com a objectiu la restauració d'aquesta. Fins aquest any 2023 que jo, Miquel Sastre Morral com a president de l'associació vaig endinsar-me dins de l'arriscada feina artística que m'ha dut setmanes.

Tot i això, encara faltava un dels elements essencials que donen vida a les figures, la pintura. Aquest repte va ser encarregat al pintor Olesà Pere Bernadó Cardús, que gràcies a la seva tècnica ha aconseguit donar una segona vida a l'Oliveta, Pubilla d'Olesa de Montserrat.

Autor/a text: Núria Sastre

Fitxa enviada per: Miquel Sastre Morral

Darreres fitxes consultades