Geganta Arlet de Reus

Reus
Geganta Arlet de Reus

Autor/a foto: Colla Gegantera dels Alegre

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Arlet

Mesures 2,80m

Any 2018

Constructor Taller Sergi Iglesias

Entitat Colla Gegantera dels Alegre

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Coincidint amb la celebració del desè aniversari, l'entitat va voler presentar un nou element, la Geganta Arlet. El nom va ser escollit pel seu significat, ja que es tendeix a utilitzar especialment a una vida d'amor, bons sentiments i noblesa. Representa una donzella medieval, de cabells castanys, ulls verds i; a la mà dreta hi duu un ram de flors o una rosa durant la diada de Sant Jordi.

Va ser estrenada el divendres 13 de juliol del 2018, en el marc de les Festes del barri del Carme de Reus, en un gran acte després del Pregó de festes, i va comptar amb una desena de colles convidades. L'Arlet va ser apadrinada pels gegants de la Colla "La Pessigolla" de Valls, en Pere i l'Elionor d'Aragó, construïts pel mateix pare que l'Arlet, en Sergi Iglesias.

Durant la diada de Sant Jordi del 2022, en el marc de l'acte "Vint-i-3STRENA'T, organitzat per la mateixa entitat, l'Arlet va estrenar nova imatge, presentant un nou rostre més adequat al projecte original.

Acostuma a fer sortides arreu del país allí on se la convidi, també als diferents barris i actes al llarg de l'any que s'organitzen a la ciutat de Reus. També se la pot veure el 23 d'abril, exposada tot el dia a la parada de l'entitat, i a la tarda fent la seva cercavila pels voltants de la plaça del Mercadal; un dels altres instants de l'any on se la pot veure és a la Trobada de Gegants de la Colla Gegantera dels Alegre, juntament amb la Mulassa i el capgròs Pepitu, pels carrers més cèntrics de Reus.

Autor/a text: Colla Gegantera dels Alegre

Fitxa enviada per: Arnau Fernández
Fitxa actualitzada per: Colla Gegantera dels Alegre
Darrera actualització: 01/02/2023

Darreres fitxes consultades