Gegants Nous d'Oliana

Oliana
Gegants Nous d'Oliana

Autor/a foto: Jordi Odén

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Junset i Flor

Mesures gegant: 3,40m, geganta: 3,41m

Any 1998

Constructor Cesc Cisa Camps

Entitat Grup de Geganters i Grallers d'Oliana

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants joves d’Oliana es diuen Junset i Flor, i duen per nom dos hidrònims de la vila: el riu Junset i el Riu de la Flor. Aquests dos gegants foren construïts pel mestre geganter Francesc Cisa i finançats per l’Ajuntament d’Oliana i l’Associació de Geganters i Grallers d’Oliana, i es van estrenar el dia 1 d’agost de 1998 per la Festa Major d’Oliana, el dia de la trobada gegantera.

Les figures representen dos ballarins, estan fets amb un cavallet de fusta clàssic i un cos de paper cartró. El Junset fa 3,40 m d’alçada i 31 kg, i la Flor mesura 3,41 m i pesa 32 kg. Aquests gegants, com que són més lleugers que els vells, són els que es fan servir per fer totes les trobades arreu del territori. Els seus vestits es van canviar i renovar el 2018 gràcies al finançament de Taurus, en commemoració del seu 20è aniversari, concretament el dia 4 d’agost durant la trobada gegantera. El seu ball és Rius Enamorats, estrenat el 2016 al I Concurs Nacional de Balls de Gegants, on va obtenir el premi a la millor música.

Autor/a text: Jesús Bach-Marquès

Fitxa enviada per: Xavier Bonell
Fitxa actualitzada per: Jesús Bach-Marquès
Darrera actualització: 14/04/2021

Darreres fitxes consultades