Gegants dels Angles

Els Angles
Gegants dels Angles

Autor/a foto: Xavier Navarro

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Llaret i Auda

Mesures gegant: 3,40m , geganta: 3,30m

Any 2001

Constructor Ventura&Hosta

Entitat Colla Gegantera dels Angles

Més informació

 

El 15 de novembre del 2000 van arribar al poble dels Angles, l’Auda i en Llaret, fruit de la imaginació de capcinencs aficionats a la cultura catalana.

L’Auda representa el poble amb tots els seus aspectes tradicionals, els conreus, les festes, la natura, la dolçor de la gent del país i l’amor de la tradició ancestral. Té el nom del riu que neix en el terme i també el nom dels dos pics al peu dels quals està construït els Angles.

En Llaret representa l’aspecte més hivernal del poble-estació, amb lleure com l’esquí, l’esport, el treball, la robutesa dels anglesencs, i porta el nom del segon pic del poble. Juntament amb el Roc d’Auda formen el massís del Llaret. Els dos gegants van vestits a l’antiga usança dels pagesos de l’altiplà capcinès de principi del segle XX

El projecte de construcció d’aquests gegants és d’en Cedric Blanch, ajudant per Llaurença Saleta, Josep Perís, Felip Peyraud i Mateu Crivellaro, i es va iniciar el gener 1999. La construcció va començar el 31 d’agost 2000 i el 15 de novembre del mateix any Llaret i Auda arribaven Als angles. Van ser batejats el 14 d’agost del 2001 apadrinats per Sebastià i Na Clotilda de Barberà del Vallès.

Autor/a text: venturahosta.net

Fitxa enviada per: Xavier Navarro
Fitxa actualitzada per: Mariona
Darrera actualització: 11/01/2021

Darreres fitxes consultades