Gegants de Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Gegants de Vilanova del Vallès

Autor/a foto: Marc Estrecha

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Esteve i Quitèria

Mesures Gegant: 3,50m, i Geganta: 3,50m

Any 1994

Constructor Taller Sarandaca

Entitat Ajuntament de Vilanova del Vallès

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants de Vilanova del Vallès van ser estrenats l'agost de 1994 dins del marc de la Festa Major del poble i foren apadrinats pels gegants de la Roca del Vallès i de Montornès del Vallès. La parella va ser construïda al Taller Sarandaca de Granollers.

Ambdós representen una parella de pagesos i van ser batejats amb els noms dels patrons de Vilanova: Sant Esteve i Santa Quitèria. Participen anualment a les festes de l'Aplec de Santa Quitèria i a la Festa Major, que se celebra el tercer cap de setmana d'agost.

L'any 1998 varen estrenar el seu ball propi, el "Ball dels gegants de Vilanova", compost per Enric Montsant i coreografiat per Ricard Abellán. La peça compta amb una primera part, a ritme de pasdoble, protagonitzada per la ballada dels dansaires i una segona, al so d'una corranda, on ballen els gegants.

Autor/a text: Marc Estrecha

Fitxa enviada per: Xavier Navarro
Fitxa actualitzada per: Eric Aguilar Granado
Darrera actualització: 19/11/2023
Més gegants del Vallès Oriental

Darreres fitxes consultades