Gegant d'Organyà

Organyà
Gegant d'Organyà

Autor/a foto: Ajuntament d'Organyà

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Quimet

Mesures 3,60m i 36kg

Any 2023

Constructor Taller d'Escultura Casserras

Entitat -

Més informació

El primer gegant d’Organyà és diu Quimet, i duu el nom en homenatge a qui va ser el descobridor d’un dels més significatius documents literaris en la nostra llengua:  “Les Homilies d’Organyà”: Joaquim Miret i Sans.

Aquest gegant ha estat construït pel Taller d’Escultura Casserrras de Solsona i ha estat finançat per l’Ajuntament d’Organyà. Va ser presentat en públic l’1 d’abril de 2023, primera diada gegantera d’Organyà.

La figura representa a Joaquim Miret i Sans, descobridor de “Les Homilies d’Organyà”.

Està construït seguint les tècniques i materials tradicionals de la imatgeria festiva catalana. L’escultura és de cartró pedra, policromada a l’oli, amb el cavallet de fusta i els ulls de vidre. En la vestimenta s’han seguit les mateixes instruccions que va deixar al seu sastre (i que es mantingueren sempre): l’americana havia de ser llarga. A la mà esquerra  hi porta el seu gran descobriment: “Les Homilies d’Organyà”. En l’altra hi porta un bastó de bambú, que no li servia per recolzar-s’hi sinó per moure’l al compàs dels seus passos en caminar. Al trau i porta, com sempre, un clavell vermell.

Autor/a text: Ajuntament d'Organyà

Fitxa enviada per: Ajuntament d'Organyà

Darreres fitxes consultades